У Румунії попри протести ухвалили скандальну постанову про амністію корупціонерів

Фото
Середа, 1 лютого 2017, 08:00

Уряд Румунії пізно ввечері у вівторок таки ухвалив контраверсійну постанову, що декриміналізує ряд злочинів і дозволяє багатьом корупціонерам уникнути відповідальності.

Про це повідомляє Agence France Press.

Постанову було прийнято в обхід парламенту і вона набуде чинності практично автоматично. Міністр юстиції Румунії Флорін Іордаче обґрунтовує необхідність постанови тим, що вона "приведе законодавство у відповідність до рішень конституційного суду".

Нова постанова, зокрема, декриміналізує корупційні діяння і випадки перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, якщо збитки не перевищують 200 тисяч леїв (47 800 доларів).

Як повідомляє Romania TV, практично відразу після того як стало відомо про ухвалення постанови, на вулиці Бухареста і низки великих міст на знак протесту вийшли тисячі людей.

Фото AFP

У Бухаресті на стихійну акцію вийшли до 20 тисяч людей, які скандували "Злодії" під будівлею уряду і закликали до його відставки.

Зазначається, що протести можуть бути поновлені зранку 1 лютого.

Нагадаємо, у неділю в Бухаресті проти планів уряду декриміналізувати окремі злочини і помилувати ряд злочинців-корупціонерів протестували до 50 тисяч людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.