ЄС може чекати "політика ворожості" США після Brexit - ЗМІ

Середа, 22 лютого 2017, 09:39

Старший помічник президента США Дональда Трампа Стів Беннон попередив Європейський Союз, що його може очікувати "політика ворожості" після того, як Велика Британія покине блок.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

"Стів Беннон, головний стратег Білого дому, скоріш за все поінформував посла Німеччини в Вашингтоні Пітера Віттіга, що нова адміністрація США сподівається на проведення подальших відносин з Європою на двосторонній основі", - зазначає видання.

The Telegraph з посиланням на джерела агентства Reuters повідомляє, що помічник президента також сказав Віттігу, що він розглядає ЄС як ущербну конструкцію.

Зазначається, що зустріч відбулася всього за тиждень до того, як віце-президента США Майк Пенс їздив до Брюсселя, щоб переконати лідерів, що адміністрація Трамп буде підтримувати і розвивати багаторічне партнерство в галузі торгівлі та безпеки з ЄС.

Джерела, які були проінформовані про зустріч, повідомили, що переговори Беннона та Віттіга підтвердили думку про те, що європейські лідери повинні готуватися до політики "ворожості стосовно ЄС".

Повідомляється, що уряд Німеччини та посол Віттіг відмовилися від коментарів, пославшись на конфіденційний характер дипломатичних переговорів.

А представник Білого дому заявив, що дані, надані Reuters трьома джерелами, є неточними.

"Вони говорили протягом приблизно трьох хвилин, вони лише швидке привіталися", - сказав чиновник.

"Як видається, в Білому домі немає розуміння, що розпад ЄС матиме серйозні наслідки", - сказало одне з джерел агентства.

Як відомо, нещодавно віце-президент США Майк Пенс здійснив візит до Брюсселя, аби налагодити "тісніші звʼязки" адміністрації Трампа з керівниками Євросоюзу.

За словами Пенса, США залишаються відданими своїм зобов’язанням щодо колективної безпеки в рамках НАТО і підтримують подальшу тісну співпрацю з Європейським союзом.

Нагадаємо, раніше Трамп похвалив Велику Британію за те, що країна вирішила відмовитися від Євросоюзу, який, на його думку, перебуває на межі розвалу, та пообіцяв нову торгову угоду якнайшвидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: