У США тимчасово зупинили виконання "міграційного" указу Трампа

Субота, 4 лютого 2017, 18:36

Міністерство національної безпеки США тимчасово зупинило виконання положень указу президента США Дональда Трампа щодо заборони в'їзду громадянам семи країн після рішення Федерального суду в Сіетлі.

Про це повідомляє ABC News.

У Міністерстві нацбезпеки повідомили про тимчасове зупинення виконання основних положень міграційного указу Трампа.

"Відповідно до постанови судді (Джеймса Робарта - Ред.), Департамент нацбезпеки припиняє будь-які дії для реалізації відповідних розділів указу (щодо заборони в'їзду - Ред.)", - повідомив в. о. прес-секретаря департаменту Джилліан Крістенсен.

За його словами, Міністерство буде проводити перевірку цих осіб за стандартною процедурою.

Крістенсен також додав, що адміністрація Трампа буде домагатися екстреного припинення постанови суду.

Повідомляється, що 60 000 віз, які були скасовані згідно з указом Трампа, знову є чинними.

Нагадаємо, що Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа, в якому той розпорядився припинити прийом біженців та видачу віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами.

Дію указу призупинено по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Після цього Трамп у своєму Twitter написав, що відновить дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово зупинений Федеральним судом в Сіетлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.