Посли ЄС схвалили безвіз для України

Оновлено
Четвер, 2 березня 2017, 19:11

Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення про візову лібералізацію для України.

Про це у своєму Twitter написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС схвалили візову лібералізацію для України. Для остаточного погодження потрібен ще один раунд - після голосування в Комітеті Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ має відбутися голосування на пленарному засіданні ЄП", - написав він.

Таким чином, посли ЄС затвердили текст законодавчої пропозиції надати Україні безвізовий режим, погоджений у рамках тріалогу.

Інформацію про ухвалення рішення підтвердила і прес-служба Ради ЄС.

"Посли ЄС 2 березня 2017 року підтвердили від імені Ради неофіційну домовленість від 28 лютого 2017 року між головуючою в ЄС Мальти та Європейським  парламентом про лібералізацію візового режиму для українців", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі відзначили, що після рішення послів ЄС, пропозиція щодо візової лібералізації буде направлена до Європейського парламенту для голосування, а згодом буде подана на ухвалення Радою ЄС.

Раніше повідомлялося, що 2 березня Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі має формально схвалити рішення про візову лібералізацію для України.

Як відомо, 28 лютого на консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії було досягнуто згоди щодо запуску візової лібералізації для громадян України.

Після узгодження документа в рамках тріалогу, в квітні його мають розглянути в Європарламенті, в травні – схвалити у Раді ЄС.

Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.