УПЦ КП підтримала біометрику, Філарет вже отримав новий паспорт - ДМС

Четвер, 23 березня 2017, 15:17

Українська православна церква Київського патріархату підтримала запровадження в Україні біометричних документів, сам Патріарх Філарет ще минулого року отримав такий паспорт з відбитками пальців для виїзду за кордон.

Про це повідомив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк на своїй сторінці у Facebook.

"Церква підтримує цей процес (запровадження в Україні біометричних документів. - Ред.), тому що він безпосередньо впливає на безпеку - як самих громадян, так і всієї держави, і особливо в цей період. Не може якийсь пластик або номер впливати на Волю і Віру людини", - написав Соколюк після спілкування з головою УПЦ КП Патріархом Філаретом.

Соколюк також повідомив, що Патріарх Філарет вже отримав біометричний паспорт для виїзду за кордон з відбитками пальців та не бачить в цьому ніякої загрози чи проблеми.

"Патріарх Філарет також повідомив мене і надав дозвіл оприлюднити інформацію, що сам отримав у 2016 році біометричний паспорт для виїзду за кордон з відбитками пальців. І не бачить в цьому ніякої особистої загрози або проблеми", - повідомив голова ДМС.

Раніше повідомлялося, що Державна міграційна служба прогнозує, що на день почату дії безвізового режиму з ЄС громадяни України матимуть на руках більше 3,5 млн  паспортів для виїзду за кордон.

Нагадаємо, Європейський парламент голосуватиме за безвізовий режим для України 6 квітня.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають схвалити у Раді ЄС.

Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.