США глибоко занепокоєні авіаударами Туреччини по курдах в Іраку та Сирії

Середа, 26 квітня 2017, 13:41

США заявили про занепокоєння через серію авіаударів, здійснених Туреччиною напередодні проти союзників США у боротьбі з ІДІЛ в Сирії та Іраку.

Про це повідомляє CNN.

Високопоставлений чиновник Міноборони США розповів, що їх повідомили приблизно за одну годину про наміри Туреччини завдати авіаудари. За його словами, ні радників США, ні радників коаліції не було в околицях.

Турецькі військові літаки завдали ударів по цілях в Північній Сирії та в районі Синджар на півночі Іраку.

Напередодні Збройні сили Туреччини виступили із заявою, що їм вдалося "нейтралізувати" 70 бойовиків терористичної РПК - 40 бойовиків в північному Іраку та 30 - на північному сході Сирії.

Проте, курдські елементи Сирійських демократичних сил, які є союзниками США у боротьбі з ІДІЛ та курдські загони "Пешмерга" в Іраку заявили, що вони мали втрати в результаті авіаударів турків.

"Ми дуже занепокоєні, глибоко занепокоєні тим, що Туреччина завдала авіаудару сьогодні (25 квітня - Ред.) в північній Сирії та північному Іраку без належної координації з США чи міжнародною коаліцією у боротьбі з ІДІЛ", - заявив виконуючий обов'язки прес-секретаря Держдепартаменту Марк Тонер.

"Ми висловили занепокоєність безпосередньо уряду Туреччини", - додав він.

Раніше повідомлялося, що сирійські курди вимагають від міжнародної військової коаліції втрутитися, щоб зупинити бомбардування турецьких сил в Іраку та Сирії.

Нагадаємо, що турецька авіація завдала ударів по позиціях курдів на півночі Іраку і на північному сході Сирії у вівторок вранці.

За інформацією агентства AFP, яке посилаються на дані спостерігачів, в результаті авіаударів у Сирії загинули 18 бійців "Загонів народної самооборони" (YPG).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: