У Кутаїсі протестують проти перенесення парламенту Грузії до Тбілісі

Неділя, 30 квітня 2017, 12:40

У Кутаїсі 29 квітня відбулася протестна акція, учасники якої висловлювали невдоволення планами правлячої партії "Грузинська мрія" за повернення парламенту країни в Тбілісі.

Як повідомляє портал Грузія online, представники опозиційних партій, а також неурядових організацій та пересічні громадяни зібралися в центрі міста, щоб закликати політичні кола та громадськість об'єднатися для боротьби за те, щоб парламент залишався в Кутаїсі.

Організатори акції роздавали листівки, закликаючи громадян приєднатися до великої акції протесту, яка планується у будівлі парламенту 2 травня. Протестувальники також розпочали збір підписів проти запланованих конституційних поправок.

Згідно з проектом, розробленим Державної конституційною комісією Грузії, місцезнаходження парламенту вже не буде визначено Конституцією. Існуюча нині в ній запис, по якій місцем парламенту є місто Кутаїсі, вилучається з Основного закону країни.

Нагадаємо, традиційно засідав парламент Грузії в Тбілісі, однак восени 2012 року, відповідно до прийнятої в 2011 році (при правлінні "Єдиного національного руху") поправкою до Конституції, переїхав до Кутаїсі. Будівництво нової будівлі парламенту обійшлося в $205 млн.

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: