Трамп зустрівся з Клімкіним, говорили про Донбас та підтримку України

Фото
Четвер, 11 травня 2017, 08:02

Президент США Дональд Трамп зустрівся у Білому домі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та обговорив з ним подальшу підтримку України з боку США.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило посольство України в США.

"Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, де сторони обговорили подальшу підтримку України з боку Сполучених Штатів", - йдеться у повідомленні.

 
Фото з Facebook сторінки посольства України в США  

Перед цим відбулася зустріч очільника українського зовнішньополітичного відомства із віце-президентом США Майклом Пенсом.

Повідомляється, що сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії.

За інформацією прес-служби посольства, в зустрічах також взяв участь посол України в США Валерій Чалий.

Напередодні зустрічі Клімкін заявляв, що держсекретар США Тіллерсон виступить адвокатом України у переговорах з Росією, а Вашингтон - може долучитися до Нормандського формату.

Нагадаємо, що 10 травня у Білому домі також відбулися зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і президентом США Дональдом Трампом.

Трамп під час зустрічі з Лавровим наголосив на відповідальності Москви щодо виконання мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.