Мінгареллі закликав до реформи виборчої системи в Україні та оновлення ЦВК

П'ятниця, 19 травня 2017, 10:29

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі підкреслив необхідність реформування виборчого законодавства України і оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Безумовно, Україні необхідно впроваджувати реформування виборчого законодавства і оновлення ЦВК. Я знаю, пане Парубій, що для вас це не сюрприз, але для нас дійсно дуже важливо, щоб ви швидко прогресували і просувалися у цих напрямках", - заявив він.

Як відомо, у 13 із 15 членів ЦВК закінчився семирічний термін повноважень.

3 червня 2016 року у Верховній Раді було зареєстровано внесені президентом проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв’язку із перевищенням строку їхніх повноважень та призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Водночас наприкінці вересня представники "Народного фронту", "Батьківщини", Радикальної партії та "Опозиційного блоку" заявили, що їхні фракції не голосуватимуть за запропоновані президентом кандидатури до складу ЦВК і закликали провести консультації та перевнести кандидатури.

21 березня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що глава держави Петро Порошенко закликав голів фракцій подати йому узгоджений список кандидатур на посади членів ЦВК, яких підтримають депутати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: