Вибух на концерті в Манчестері: 19 загиблих, 50 поранених

фото, відео
Вівторок, 23 травня 2017, 07:03

Ввечері 22 травня на найбільшій арені Великої Британії у Манчестері під час концерту пролунав вибух, внаслідок якого, за даними поліції, загинули 19 осіб та 50 отримали поранення, інцидент попередньо розглядають як терористичний акт.

Про це повідомляє The Guardian.

Повідомлення про вибух на Manchester Arena, де відбувався концерт американської виконавиці Аріани Гранде, надійшло до поліції близько 22:33. За даними транспортної поліції Манчестера, вибух стався не на самій арені, а у фойє.

Фото Reuters
 Фото Getty Images

Вибух пролунав під час завершення концерту. Є відео очевидців, на якому видно, як люди в паніці залишають арену.

За офіційними даними поліції, в результаті вибуху загинули 19 осіб, 50 отримали поранення.  Постраждалих розмістили у шести госпіталях Манчестера. Поліція розглядає подію як терористичний акт.

"Наразі ми розглядаємо інцидент як терористичний акт, доки не отримаємо інших даних. Ми тісно співпрацюємо з національною мережею по боротьбі з тероризмом та нашими партнерами з розвідки Британії", - розповів головний констебль поліції Манчестера Єн Гопкінс

Після попереднього огляду місця вибуху поліція не відкидає імовірної атаки терориста-смертника. Очевидець Джо Грегорі розмістив у Twitter відео, на якому, вірогідно, зафіксовано момент вибуху.

Скільки людей були присутніми на концерті, не повідомляють. Manchester Arena – найбільша арена Великої Британії, здатна вмістити 21 тисячу людей.

Відомо, що на концерті було багато підлітків та дітей, які є прихильниками співачки Аріани Гранде. Сама виконавиця не постраждала.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.