Прем'єр Болгарії заявив про "апартеїд" ЄС через нижчу якість продуктів для Східної Європи

Понеділок, 29 травня 2017, 11:37

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов на вихідних скликав позачергове засідання уряду, на якому обговорювали практику великих компаній продавати на ринку одні і ті ж марки товарів з великою різницею в якості для Східної і Західної Європи.

Про це повідомляє Euractiv.

Групи споживачів скаржилися на те, що популярні бренди використовують більш низьку якість інгредієнтів у продуктах, які продаються в Центральній і Східній Європі, на відміну від таких же товарів у Німеччині та Австрії.

"Це неприйнятно і образливо. Може, це пережиток апартеїду, коли для декого їжа повинна бути більш високої якості, а для інших, у Східній Європі, більш низької якості", - сказав Борисов.

Болгарський уряд оголосив, що відправить експертів, які куплять товари в західних супермаркетах, перевірять їх і порівняють результати з тими ж брендами, які продаються в Болгарії.

Болгарський міністр сільського господарства повідомив, що експерти вже купили шоколад, молочні і м'ясні продукти, безалкогольні напої, соки і дитяче харчування в Німеччині і Австрії і перевірять їхню якість після купівлі ідентичних товарів в Болгарії.

"Наступного тижня ми будемо купувати однакові продукти, які продаються на болгарському ринку у великих мережах, а потім почнеться аналіз", - сказав він.

"У нас є єдине бачення проведення таких заходів з країнами Вишеградської четвірки", - додав він, маючи на увазі Польщу, Словаччину, Чехію та Угорщину, які вже критикували кілька глобальних продовольчих компаній з цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: