ЄП 1 червня проголосує позицію на міжінституційні переговори щодо нових квот для України

Понеділок, 29 травня 2017, 13:34

Європейський парламент 1 червня проголосує свою позицію для подальших міжінституційних переговорів стосовно запропонованих Єврокомісією торговельних преференцій для України.

Про це сказав представник ЄП Балінт Пітер Ліндер на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє УНІАН.

"Голосування 1 червня підтвердить позицію Європейського парламенту на переговори між інституціями зі сподіванням завершити їх якомога швидко", - сказав він.

За словами Ліндера, є всі підстави вважати, що переговори відбудуться дуже швидко, і рішення в рамках Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) може бути ухвалено вже цього тижня.

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України на початку травня.

Нагадаємо, в Європейському Союзі планують затвердити нові автономні преференції для України до кінця червня, щоб встигнути до саміту Україна-ЄС, який відбудеться в середині літа.

У вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на експорт низки українських товарів. Зокрема, на кукурудзу - на 650 тис. тонн, пшеницю - на 100 тис. тонн, ячмінь - на 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно - на 7,8 тис. тонн, овес - на 4 тис. тонн, мед - на 3 тис. тонн, виноградний сік - на 500 тонн, оброблені томати - на 5 тис. тонн.

Разом з тим Комітет Європарламенту вилучив з пропозицій томати, ячмінь та сечовину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: