У Нідерландах підтвердили дату розгляду української асоціації

Вівторок, 9 травня 2017, 21:08

Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) отримав останні документи для розгляду рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною і підтвердив, що дебати відбудуться 23 травня.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди" з посиланням на офіційні дані нідерландського парламенту.

В Сенаті повідомили, що у вівторок, 9 травня, надійшли необхідні рішення комітетів.

Виходячи з цього, ухвалене рішення провести дебати з українського питання у вівторок 23 травня. У офіційному повідомленні не уточнюється, чи відбудеться голосування того ж дня, чи буде перенесене на наступне пленарне засідання. Раніше повідомлялося, що в Сенаті вивчають варіанти розгляду українського питання 23 травня або 6 червня.

Натомість, у прес-службі парламенту нагадали, що ще в квітні виносилася на розгляд пропозиція визнати ратифікаційний закон "контраверсійним", що загальмувало би його схвалення. Тоді Сенат відмовився підтримувати ідею про відімову від ратифікації.

Раніше джерела "Європейської правди" також повідомляли, що в Сенаті є більшість голосів на підтримку асоціації з Україною.

Схвалення ратифікації в Сенаті лишається останнім законодавчим кроком, який розблокує офіційний запуск асоціації Україна-ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.