ФБР зацікавилося Фараджем у справі про зв'язки з Росією

Четвер, 1 червня 2017, 15:59

Ультраправий британський політик Найджел Фарадж виявився у полі зору ФБР, яке розслідує зв'язки між Кремлем та оточенням президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на власні джерела.

Джерела, знайомі з ходом розслідування, повідомили, що колишній лідер Партії Незалежності Сполученого Королівства перебуває у полі зору слідчих ФБР через його відносини з окремими особами, причетними до кампанії Трампа, та Джуліаном Ассанжом, засновником WikiLeaks, якого Фарадж відвідав у березні.

Як відомо, під час передвиборчої кампанії сайт Wikileaks опублікував низку електронних листів і документів, пов’язаних ще тоді із кандидатом на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон. Документи були отримані після зламу пошти менеджера кампанії Клінтон Джона Подести.

Повідомляється, що Фараджа не звинувачують у правопорушенні, він також не є підозрюваним чи об'єктом розслідування США.

Але те, що він є "особою, яка представляє інтерес для слідства" означає, що ФБР вважає, що він може мати інформацію про дії, які перебувають під слідством і, отже, він може бути їхнім суб'єктом для слідства.

За даними джерела, саме Фарадж може бути людиною, яка певним чином з'єднує Росію, WikiLeaks, Ассанжа та оточуючих Трампа.

"Він в середині цих відносин. Він мелькає знову й знову", - повідомило джерело.

Нагадаємо, що саме Фарадж став першим британським політиком, який зустрівся з Тампом після виборів президента США.

Як відомо, ФБР перевіряє зятя президента Дональда Трампа і одного з його старших радників Джареда Кушнера у справі про зв'язки з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: