Путін: РФ не втручалась у вибори в США і не має інформації на Трампа

Понеділок, 5 червня 2017, 11:58

Президент РФ Володимир Путін стверджує, що заяви про втручання Росії у президентську кампанію в США не відповідають дійсності, і каже, що Сполучені Штати самі активно втручаються у вибори в інших країнах.

Про це він сказав в інтерв'ю американському телеканалу NBC.

"Покажіть пальцем на карті в будь-яку точку світу, і всюди ви почуєте скарги на те, що американські офіційні особи втручаються у внутрішні виборчі процеси", - сказав Путін.

Він стверджує, що Росія не втручається у вибори, а тільки реагує на "політичний напрям", на який, схоже, виходять США. "Для нас не було сенсу втручатися", - сказав він.

Путін також назвав "нісенітницею" інформацію про те, що у Росії є компрометуюча інформація про президента США Дональда Трампа.

"Це просто ще одна дурниця. Звідки нам отримати цю інформацію? Хіба у нас були особливі відносини з ним? У нас зовсім не було жодних стосунків. Був час, коли він приїжджав до Москви, але я ніколи з ним не зустрічався. Дор Росії приїжджають багато американців", - зазначив він.

Путіна також запитали про інформацію щодо спроб зятя президента США Джареда Кушнера створити секретний канал зв'язку з Росією.

Він відповів, що нічого не знає про це і що він не обговорював з послом РФ Сергієм Кисляком ніяких зустрічей з Кушнером.

"Якби було б щось важливе, він би повідомив про це міністру. Міністр би доповів про це мені. Але таких повідомлень не було, так що тут нема про що говорити. Не було навіть будь-якого конкретного обговорення санкцій або чого-небудь ще. Для мене це просто дивно. Ви створили сенсацію з нічого ", - сказав він.

Нагадаємо, колишній глава ФБР Джеймс Комі 8 червня надасть свідчення перед комітетом Сенату з питань розвідки щодо його звільнення та можливих зв’язків кампанії Трампа з Росією у рамках розслідування комітету щодо втручання РФ в американські вибори.

Раніше повідомлялось, що Дональд Трамп міг звільнити Комі через активізацію розслідування щодо втручання Росії у вибори президента США.

Згідно з доповідною запискою Комі, в лютому Трамп під час зустрічі з Джеймсом Комі, який на той момент був директором ФБР, нібито попросив припинити розслідування щодо відносин екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: