Лавров назвав ситуацію з дипвласністю РФ у США "грабежем серед білого дня"

Понеділок, 17 липня 2017, 15:05

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що США здійснили "грабіж серед білого дня", конфіскувавши дипломатичні маєтки росіян минулого року.

Про це повідомляє російське агентство РИА Новости.

Раніше високопоставлений чиновник в Білому домі повідомив, що Вашингтон не має наміру повертати Росії дипломатичну власність без отримання "чогось натомість".

"Джерело анонімне? Отже, розуміють, що у них совість не чиста. Що стосується суті, то, якщо це так, то це грабіж серед білого дня (…) Як це так: відібрати власність, яка закріплена двостороннім міжурядовим ратифікованим документом, а щоб її повернути - діють за принципом "що моє, то моє, що твоє, то поділимо", - сказав Лавров журналістам.

Лавров сказав, що рішення про арешт диплвасності було прийнято адміністрацією Обами "в стані агонії" і він сподівається на розсудливість теперішньої адміністрації Дональда Трампа.

Нагадаємо, адміністрація Барака Обами минулого року наказала конфіскувати резиденції у Меріленді та Нью-Йорку, які російські дипломати використовували для відпочинку та розваг у США.

Цей крок був частиною американських заходів проти Москви за те, що вона втручалась в президентські вибори в США.

Росія намагається повернути будинки. Нещодавно речник президент РФ Дмитро Пєсков заявив, що "терпіння закінчилося" після відмови Вашингтона повернути резиденції.

Росія готова у відповідь вислати 30 американських дипломатів і арештувати об'єкти американської власності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: