Опитування: 60% британців хочуть зберегти громадянство ЄС після Brexit

Неділя, 2 липня 2017, 11:03

Шість з десяти британців хочуть зберегти своє громадянство в Європейському Союзі після Brexit, включаючи право проживати, працювати, навчатися та подорожувати в ЄС.

Про це йдеться в результатах нового опитування, проведеного Лондонською школою економіки та політичних наук, повідомляє The Guardian.

Підтримка збереження таких прав особливо сильна серед людей віком від 18 до 24 років, з яких 85% хочуть зберегти своє громадянство в ЄС на додаток до свого британського громадянства.

Близько 80% людей, які живуть у Лондоні, також хочуть зберегти ті ж самі права.

На питання, скільки вони будуть готові платити за збереження громадянства ЄС, понад 2000 респондентів відповіли про середню суму, яка становить понад 400 фунтів стерлінгів (приблизно 455 євро).

"Парадоксально, що вони готові платити набагато більше, ніж зараз (у порівнянні з поточними внесками на душу населення до бюджету ЄС), щоб зберегти ці права", - заявив Майкл Брутер, професор з політичних наук та європейської політики в Лондонській школі економіки.

За його словами, дослідження показали, що молодь, зокрема, "дуже незадоволена" перспективою втрати прав, які вони вважають фундаментальними та важливими.

Нагадаємо, Євросоюз та Велика Британія розпочали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі 19 червня домовилися щодо пріоритетів та графіку зустрічей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: