Екс-посол США в Росії: скорочення дипперсоналу вдарить передусім по росіянах

Понеділок, 31 липня 2017, 13:04

Якщо американських дипломатів у Росії значно поменшає, це може обернутися труднощами для росіян при отриманні американських віз.

Про це заявив колишній посол США в Росії Майкл Макфол.

"Якщо ці скорочення виявляться правдою, росіянам варто бути готовими до того, що на візи до США їм доведеться чекати тижнями, а й то й місяцями", - написав дипломат у Twitter.

В іншому твіті колишній посол у Росії висловив сумнів, що у Росії працюють 755 американських дипломатів. Макфол працював американським посланником в РФ з 2012 по 2014 роки.

"Ми певні, що поїдуть 755 американців? У нас не було стільки громадян США у цілому посольстві, коли я був там", - написав Макфол.

Про те, що скорочення торкнуться далеко не 755 американців, пише і видання The Washington Post. Газета наводить дані Державного департаменту США, згідно з якими станом на 2013 рік з 1200 співробітників американської дипмісії у Москві тільки 333 були американцями.

Більша частина співробітників місії, а саме 867 осіб, не американські дипломати, а громадяни інших держав, зокрема росіяни. Це водії, електрики, бухгалтери, охоронці. Це означає, що більшість скорочених працівників не будуть змушені залишити країну.  

Нагадаємо, у неділю президент Росії Володимир Путін назвав точну кількість працівників дипломатичної місії США, яких має бути скорочено. За його словами, це 755 осіб.

У п'ятницю, 28 липня, МЗС РФ оголосив про санкції проти американських дипломатів. 

Росія вимагає у США до початку осені скоротити число своїх дипломатичних співробітників до 455 осіб. Також посольство США більше не зможе використовувати складські приміщення на Дорожній вулиці в Москві і дачу в Срібному Бору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: