ООН виплатила мільйони доларів союзникам Асада, які знаходяться у списку санкцій ЄС

Вівторок, 1 серпня 2017, 17:24

Організація Об'єднаних Націй виплатила мільйони доларів сирійським компаніям та бізнесменам з чорного списку ЄС, багато з яких є близькими партнерами президента Сирії Башара Асада.

Про це повідомляє The Telegraph.

Згідно з останнім щорічним звітом про закупівлі, понад 9,5 мільйонів доларів грошей ООН були витрачені на перебування в готелі Four Seasons в Дамаску, який належить Міністерству туризму Сирії.

Вигідні контракти на телекомунікацію та безпеку також були зроблені наближеним людям до режиму, включаючи Рамі Махлуфа, двоюрідного брата Асада, який перебуває у списку санкцій ЄС, та був описаний американськими дипломатичними каналами як "зразковий корупціонер країни".

Два агентства ООН також співпрацювали з "Сирійським довірчим центром", організацією, що діє під головуванням Асми, дружини Асада. Агентства ООН витратили на організацію 8,5 мільйонів доларів. Як відомо, перша леді Сирії теж перебуває під санкціями США та ЄС.

Проте в ООН заявляють, що їм вдалося врятувати мільйони життів, та стверджують, що змушені працювати з сирійським режимом, якщо хочуть діяти у країні, де вже багато років йде війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: