Поліція Данії: субмарину поблизу Копенгагена затопили навмисно

фото
Неділя, 13 серпня 2017, 17:52

Підводний човен "Наутилус", на борту якої перебувала зникла шведська журналістка Кім Валль, був навмисно затоплений.

Про це заявила поліція Данії, повідомляє ВВС.

У поліції не пояснили, чому дійшли висновку, що "Наутилус" затопили спеціально. Ця версія розходиться зі словами творця і власника підводного човна Петера Мадсена, який був на субмарині, але зміг врятуватися.

Спеціалісти оглядають субмарину "Наутилус"

Мадсен раніше пояснював подію технічною помилкою. Він заявив, що субмарина затонула після того, як "невелика проблема в баластному резервуарі призвела до великої аварії".

У неділю спеціалісти підняли субмарину з дна у затоці Коге поблизу Копенгагена, але тіла зниклої журналістки на човні не знайшли.

Найбільший приватний підводний човен "Наутилус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

Мадсена підозрюють у ненавмисному вбивстві жінки і зараз він знаходиться під вартою. Усі звинувачення він відкидає і стверджує, що висадив журналістку за день до затоплення човна на березі острова Рефсгалеєн - колишньої промзони у гавані Копенгагена.

Мадсен - відомий данський винахідник, він сам сконструював "Наутилус". Шведська журналістка мала написати про нього великий матеріал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: