Явного прогресу у ключових темах з Британією немає – переговірник ЄС

Четвер, 31 серпня 2017, 14:14

Головний переговірник з боку ЄС Мішель Барньє заявив, що не було досягнуто явного прогресу з Великою Британією щодо основних тем під час Brexit-переговорів.

Про це Барньє заявив на прес-конференції у Брюсселі.

"Ми не досягли жодного явного прогресу щодо жодної із принципових тем. Але попри те, наші дискусії були продуктивними", - заявив Барньє, додавши, що "час піджимає".

Барньє наголосив, що переговори, які відбувються із Британією, є "безпрецедентними".

Він також зазначив, що команда європейських переговірників працює за мандатом ЄС, який є чітким та точним.

"Ми маємо робити все у правильному порядку...Той, хто думає, що це буде по-іншому - помиляється та просто буде витрачати свій час", - підкреслив він.

Нагадаємо, Британія та ЄС проводять третій раунд переговорів на цьому тижні, де намагаються вирішити питання прав громадян ЄС та Британії, які живуть за кордоном, фінансового врегулювання та кордону Ірландії та Північної Ірландії.

Нещодавно президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Великої Британії вагається, щоб викласти на стіл всіх свої карти щодо Brexit.

Британська прем'єрка Тереза Мей закликала Брюссель досягти прогресу в торгових переговорах з Англією на тлі повідомлень про тупиковість ситуації в переговорах.

Як відомо, Європейський Союз хоче врегулювати всі питання "розлучення" із Британією, включаючи питання плати Лондона за вихід із блоку, перш ніж почати узгоджувати майбутні торгові відносини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: