Кремль обіцяє "повний паритет" у роботі дипмісій РФ і США

Понеділок, 11 вересня 2017, 14:11

Російська влада має намір привести роботу дипломатичних місій Росії і США до "повного паритету".

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції, повідомляє агентство "РИА Новости".

Лавров заявив, що Москва проявила "добру волю", включивши в список співробітників російських дипмісій у США і тих, хто працює в представництві при ООН. При цьому, за словами Лаврова, дипломати при ООН - окрема тема, яка не стосується двосторонніх відносин.

"Сполучені Штати немов привласнили цей наш добрий жест і сказали: раз росіяни хочуть паритету, то нехай закривають одне з чотирьох генеральних консульств, тому що у нас в Росії тільки три генеральних консульства", - сказав Лавров.

За словами глави МЗС РФ, Москва зараз розглядає умови, в яких працюють американські зарубіжні установи в Росії і російські у США.

"І приведемо ці умови у повну відповідність з тим, що називається паритетом", - сказав Лавров.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія залишає за собою право на подальше скорочення числа дипломатів США в Росії.

Як відомо, у липні Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ зажадала, щоб США до початку осені скоротити кількість дипломатичних співробітників до 455 осіб. Мова іде про скорочення 755 співробітників дипмісії США. 

Після цього у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: