Іноземні ЗМІ не підтримали уряд України в ситуації з Саакашвілі

Понеділок, 11 вересня 2017, 16:03

Іноземні ЗМІ виявилися не на боці офіційного Києва у ситуації з екс-президентом Грузії Михеїлом Саакашвілі.

Про це йдеться в аналізі іноземних медіа, опублікованому на ЄвроПравді.

"Загалом у моніторингу світових ЗМІ не вдалося знайти жодного, яке симпатизувало би позиції Києва. Натомість деякі не приховували симпатії до позиції Саакашвілі і критикували владу України через посилення авторитаризму", - йдеться у статті.

При тому, що більшість ЗМІ виклали лише факти, їх виявилося достатньо, щоб читач зробив власні, невтішні для Києва висновки.

В той самий час окремі медіа у контексті недільних подій навіть вдалися до порівняння президента України Петра Порошенка з його попередником Віктором Януковичем.

Західні ЗМІ також здивовані тим, що атака Порошенка на Саакашвілі відбулася попри те, що останній не несе електоральної загрози для президента.

Водночас іноземні медіа не надали такого значення епізоду з проривом кордону командою Саакашвілі, що обурило багатьох в Україні. У статті зазначається, що така реакція може бути обумовлена тим, що в ЄС ситуація з проривом кордону не є таким вже безпрецедентним явищем.

Зокрема, з початку міграційної кризи різні країни ЄС неодноразово переживали випадки прориву кордону мігрантами – йдеться і про Угорщину, і про Іспанію, і про Британію.

"А отже, реакція іноземних ЗМІ демонструє: годі очікувати на розуміння Заходу в разі, якщо щодо порушників кордону будуть застосовані аж надто жорсткі покарання", - йдеться у статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.