У ЄС засудили побиття харківських антикорупціонерів: треба покарати винних

Понеділок, 18 вересня 2017, 18:14

У ЄС засудили нещодавні напади на харківських антикорупційних активістів та закликали притягнути винних до відповідальності.

Відповідна заява розміщена на сторінці Представництва ЄС в Україні у Facebook.

"Ми рішуче засуджуємо сьогоднішню атаку на іншого антикорупційного активіста з Харкова Євгена Лисичкіна. Це вже другий практично ідентичний напад на харківського антикорупційного активіста, який стався останнім часом у цьому місті", - наголошують у Представництві.

У ЄС очікують, що правоохоронні органи забезпечать виявлення винуватців обох атак, їх притягнення до відповідальності та встановлення міри покарання відповідно до законів України.

"Ми сподіваємося, що українська влада вживатиме необхідних заходів для запобігання будь-яких майбутніх нападів на представників громадянського суспільства", - ідеться у заяві.

У понеділок вранці, 18 вересня, двоє невідомих напали на члена "Харківського антикорупційного центру" Євгена Лисичкіна. Вони погрожували убивством, якщо він "хоча б раз ще кудись залізе".

30 серпня у Харкові двоє невідомих напали та жорстоко побили депутата Харківської облради та голову "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: