У спецпрокурора США опинився лист Трампа про справжні причини звільненні глави ФБР

Субота, 2 вересня 2017, 13:48

У розпорядженні спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідує зв'язки команди президента США з РФ, опинилася чернетка листа, написаного Дональдом Трампом та його помічником, у якому вказано про реальні причини звільнення директора ФБР Джеймса Комі.

Про це повідомляє The Associated Press посиланням на джерела, близькі до розслідування.

За словами двох джерел, знайомих із процесом, даний лист був написаний за пару днів до звільнення Комі (9 травня) та не був оприлюднений через заперечення адвоката президента.

Повідомляється, що у той же день Білий дім оприлюднив інший лист, де було оголошено про звільнення Комі, та який був підписаний заступником генерального прокурора Родом Розенштейном, який називав причиною звільнення Комі розслідування справи про електронну пошту Гілларі Клінтон.

"Трамп кипів від злості через Комі протягом декількох тижнів, засмучений тим, що він не хотів публічно заявити про те, що відносно президента не ведеться розслідування, про що, за словами Трампа, Комі приватно запевнив його", - відзначає видання.

Зазначається, що новий лист може надати додатковий контекст щодо мотивів Трампа, коли він готувався звільнити Комі.

Зокрема, чи намагався Трамп стримати Комі у розслідуванні ФБР щодо зв'язків його команди із Росією.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп несподівано звільнив главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, призначеного на посаду ще за часів адміністрації Барака Обами.

Як відомо, Комі очолював розслідування ФБР про можливі зв'язки членів передвиборчого штабу Трампа з Росією.

Згодом екс-глава ФБР Джеймс Комі заявив, що президент США Дональд Трамп просив його дати спокій раднику Майклу Флінну й припинити розслідування його можливих зв'язків із росіянами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: