Поліція затримала 12 каталонських чиновників після обшуків в Барселоні

Середа, 20 вересня 2017, 13:43

Іспанська поліція затримала 12 людей під час обшуків в офісах регіонального уряду Каталонії, які проводилися для пошуку документації, що стосується запланованого референдуму про незалежність.

Про це повідомляє The Associated Press.

Серед затриманих – глава департаменту економіки Каталонії Жозеп Марія Жове, який є заступником віце-президента регіону Оріола Жункераса.

Поліція та судові органи відмовилися надавати детальну інформацію про операцію, оскільки суддя, який видав ордер на її проведення, поставив гриф секретності.

Міністерство внутрішніх справ Іспанії лише повідомило, що Цивільна гвардія Іспанії проводить операцію зі збору доказів у рамках розслідування підготовки референдуму.

Іспанські власті вперше затримали чиновників Каталонії з початку кампанії за незалежність, яка активно триває з 2011 року.

Раніше повідомлялося, що іспанські правоохоронці сьогодні вранці проводять обшуки в Барселоні у державних установах, шукаючи документацію, пов'язану з референдумом про незалежність Каталонії.

Як повідомлялося, Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії, щоб запобігти використанню коштів для проведення референдуму про незалежність.

Нагадаємо, парламент Каталонії 6 вересня схвалив референдум про незалежність, який запланували на 1 жовтня.

Конституційний суд Іспанії 7 вересня призупинив дію прийнятого парламентом Каталонії закону про проведення референдуму. 

Суд також призупинив дію прийнятого регіональним парламентом Каталонії закону про порядок відокремлення регіону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: