Меркель: ми не хочемо імпортувати жодні конфлікти з Туреччини

Четвер, 21 вересня 2017, 15:02

В умовах тривалої дипломатичної напруги з Туреччиною канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не хоче, аби конфлікти з Туреччини були імпортовані до Німеччини.

Таку позицію вона висловила в інтерв'ю Deutsche Welle, повідомляє Turkish Minute.

Говорячи про арешт німецьких громадян, ув'язнених у Туреччині за необґрунтованими звинуваченнями, Меркель висловила стурбованість у зв'язку з наслідками турецьких конфліктів для Німеччини.

"Що нас турбує, так це те, що різні групи з Туреччини, можливо, шпигують один за одним чи ведуть стеження. Ми цього не хочемо. Ми не хочемо імпортувати жодні конфлікти з Туреччини до Німеччини. Ми переконаємося, що всі групи можуть жити тут мирно і неушкоджено", - сказала Меркель.

Міністерство закордонних справ Туреччини нещодавно випустило попередження про поїздки для своїх громадян до Німеччини, заявивши, що в ході виборчої кампанії німецькі політики вели антитурецьку і расистську риторику, а Берлін звинуватили у підтримці терористів.  

Відповідаючи на цю заяву, Меркель сказала, що у Німеччині не було заарештовано або затримано жодного журналіста. " Тут дотримуються свободи слова і принципу верховенства права. Ми цим пишаємося", - відзначила Меркель.

Відносини Анкари та Берліна погіршилися після невдалого військового перевороту в Туреччині минулого року. Туреччина звинуватила Німеччину у переховуванні людей, пов'язаних з рухом Гюлена, якого звинувачують в організації перевороту.  

Відносини країн стали ще більш напруженими, коли в Туреччині затримали кількох німецьких громадян, включаючи журналістів і правозахисників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.