В уряді гарантують, що безвізовий режим для України не буде призупинений

П'ятниця, 8 вересня 2017, 14:09

Європейська комісія не буде ініціювати процедуру призупинення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до ЄС.

Із таким запевненням виступила віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю "Європейській правді".

Як відомо, діюче європейське законодавства дає Брюсселю право призупинити безвіз для країни, яка перестала відповідати вимогам Плану дій візової лібералізації. Віце-прем’єр підтвердила, що ЄК проводить моніторинг для перевірки, чи дотримуються безвізові країни зобов’язань щодо реформ.

"Зараз ми готуємо для ЄС перший звіт після початку дії безвізу. До кінця поточного тижня ми маємо передати його в Євросоюз, розписавши, як саме ми бачимо наше подальше просування, як будемо дотримуватися своїх зобов’язань", - розповіла віце-прем’єр.

"Я абсолютно переконана, що українці не матимуть досвіду запуску механізму призупинення безвізового режиму. У цьому – жодних сумнівів", - наголосила вона.

Віце-прем’єр водночас визнала, що у роботі НАЗК, запуск якого був одним із критеріїв візової лібералізації, справді є системні проблем.

Детальніше читайте в інтерв'ю Климпуш-Цинцадзе: "Ще влітку 2016 року комісію щодо партнерства з НАТО очолював регіонал Кожара".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.