Єврокомісія засудила вбивство журналістки на Мальті

Вівторок, 17 жовтня 2017, 14:25

Європейська комісія засудила вбивство мальтійської журналістки Дафни Каруани Галісії, яка загинула в результаті вибуху закладеної в автомобілі бомби.

Відповідну заяву озвучив речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас.

За його словами, вчорашні події були "жахливими" і Єврокомісія засуджує цей напад найсуворішим чином.

У заяві, зробленій від імені президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, йдеться про те, що в Брюсселі високо цінили Дафну Каруану Галісію за її "відданість правді" та її новаторську розслідувальну роботу.

"Право журналіста на розслідування, право ставити незручні питання та публікувати репортажі є основою наших цінностей, і воно має гарантуватися завжди", - сказав Схінас.

"Ми сподіваємося, що справедливість буде досягнута, хоча цього не буде достатньо, щоб виправити те, що сталося", - додав Схінас, висловлюючи співчуття від імені Єврокомісії.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: