Польща та Україна підписали декларацію щодо мови освіти польської меншини

Середа, 25 жовтня 2017, 15:36

Польща та Україна підписали декларацію, яка гарантує польській національній меншині в Україні та українській національній меншині в Польщі право навчання рідною мовою.

Відповідна декларація була підписана ввечері 24 жовтня міністрами освіти Польщі та України - Анною Залєвською та Лілією Гриневич, повідомляється на сайті Міносвіти Польщі.

"У мене хороші новини. Вчора (24 жовтня - Ред.) ми підписали двосторонню декларацію. Вивчення польської та навчання польською мовою відбудуться в польських школах в Україні без змін", - заявила міністр освіти Польщі.

Раніше повідомлялося, що Україна і Польща підпишуть декларацію про гарантії представникам польської меншини отримання повної загальної середньої освіти в польських школах в Україні рідною мовою з послідовним збільшенням частки предметів, що викладаються українською мовою.

Раніше мінстр освіти України Лілія Гриневич запевнила, що Україна готова до двосторонніх консультацій з іншими країнами, які висловити стурбованість щодо мовних положень закону про освіту.

Детальніше про конфлікт довкола освітнього закону читайте в статтях на "ЄвроПравді": "Угорський мовний шантаж: чи поховає Будапешт європейське майбутнє України

та "Мовний конфлікт з Європою: як діяти Києву, щоб зберегти норми освітнього закону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: