РФ атакує смартфони солдатів НАТО в країнах Балтії і Польщі – ЗМІ

Четвер, 5 жовтня 2017, 15:10

Російські хакери атакують приватні смартфони солдатів НАТО у країнах Балтії і Польщі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"За словами представників західних збройних сил, Росія відкрила нову лінію фронту з НАТО, використовуючи вразливе місце майже всіх солдатів альянсу - їх особисті смартфони", - пише видання.

Жертвами цієї кампанії став контингент з 4 тис. військовослужбовців НАТО, розміщених у цьому році в Польщі та державах Балтії.

Жертвами стали такі військовослужбовці, як підполковник армії США Крістофер Леуру, який заступив на пост командувача бази НАТО в Польщі в липні. За його словами, незабаром після цього він повернувся до свого автомобіля після закінчення стрільб і виявив, що його особистий iPhone піддався хакерській атаці: хакер намагався зламати другий рівень захисту пароля з російської IP-адреси.

Полковник Леуру заявив, що, щонайменше, у шести солдатів, які перебувають під його командою, зламали телефони або акаунти Facebook.

Західні чиновники вважають, що в кризовій ситуації зламані телефони можуть бути використані для уповільнення реакції НАТО на воєнні дії Росії, якщо, приміром, особистий телефон командира буде використаний для відправки помилкових розпоряджень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.