По всій Іспанії відбуваються мітинги на підтримку єдності країни

Субота, 7 жовтня 2017, 17:12

У найбільших містах Іспанії відбулися мітинги на підтримку єдності країни. Найбільші мітинги пройшли у Мадриді та Барселоні.

Як повідомляє El Pereodico, участники мітингів вимагають владу Іспанії та Каталонії повернутися до переговорів. Хештегами мітингів стало слово "діалог" іспанською та каталонською мовами: #hablemos та #parlem.

Також учасники мітингів обрали своїм символом білий одяг. Повідомляється, у Мадриді та Барселоні участь у мітингах прийняло "тисячі осіб".

"Настав час сказати, Іспанія -краща за її керівництво. Вони посіяли ненависть, вони нас зіштовхують між собою. Якщо ми не втрутимося, як суспільство, в Іспанії стане складно жити. Тому вийдемо в білому одязі, з білими бантами або білими плакатами, щоб показати: нам не подобається, що нас використовують, що нас зіштовхують ", - говорилося в закликах до мітингів у соціальних мережах.

У Барселоні люди зібралися на Площі Святого Якова і скандують: "Ми хочемо говорити", "Більше переговорів, менше тестостерону" і "Говори або йди!".

У Мадриді акція проходить на площі Сібеліс, які зібралися біля фонтану городяни кричать: "Менше ненависті, більше розуміння", "Карлес, Маріано, давайте подивимося, чи можете ви зателефонувати один одному".

Нагадаємо, на референдумі 1 жовтня за незалежність Каталонії проголосували 2 044 038 мешканців регіону, або 90,18%. Як результат – парламент Каталонії всупереч рішенню Конституційного суду Іспанії проведе в понеділок дебати, які можуть призвести до проголошення декларації про незалежність.

У Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: