У Литві пропонують заборонити продаж товарів з пропагандою війни і агресії

Середа, 22 листопада 2017, 11:13

У Литві пропонують заборонити продаж товарів, які використовують з пропагандою війни, позитивного погляду на агресію щодо інших держав і посягання на державний суверенітет.

Така пропозиція міститься у підготовлених міністерством економіки поправок до закону про захист прав споживачів, які уряд Литви має намір обговорити в середу, передає портал Delfi.

За твердженням представників міністерства, останнім часом у сфері торгівлі стали з'являтися товари, зображення на яких не узгоджуються з інтересами литовської держави і можуть їм нашкодити.

"Наприклад, у продажу виявлені дитячі іграшки, на яких зафіксовані моменти анексії Криму і які передбачають позитивний погляд на окупаційні дії такого штибу. Також були виявлені магніти із зображенням литовських міст, однак на упаковках було зазначено, що це Російська федерація і т. д. Мета пропонованого регламенту - припинити поширення подібним способом дезінформації та ведення інформаційної війни з боку недружніх по відношенню до Литви держав", - заявили в міністерстві економіки.

Голова Національної федерації споживачів Литви Альвіта Арманавічене заявила, що доступ до товарів згаданої групи потрібно було обмежити вже давно.

Голова Асоціації місць для торгівлі і ринків Вітяніс Буткявічюс каже, що підтримує наміри заборонити товари, які так чи інакше наводять на розпалювання війни.

"Я підтримую заборону. Нехай вилучають з продажу. В нашій історії багато болю. Зараз йде інформаційна боротьба, так що це хороші рішення. Найголовніше - просвітництво суспільства, щоб війна не була програна у публічному просторі", - сказав Буткявічюс. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: