ЄС закликає Радбез ООН дійти згоди щодо розслідувань хіматак у Сирії

П'ятниця, 24 листопада 2017, 14:54

В ЄС розчаровані тим, що Росія ветувала продовження мандату місії щодо розслідування хімічних атак у Сирії, та закликали Радбез ООН знайти згоду щодо продовження міжнародних розслідувань.

Про це йдеться у декларації високого представника від імені ЄС Федеріки Могеріні щодо розслідування використання хімічної зброї в Сирії.

"Провал щодо досягнення згоди на поновлення мандату Організації із заборони хімічної зброї - Спільного слідчого механізму Організації Об'єднаних Націй до закінчення терміну його дії 17 листопада підриває спроби забезпечити відповідальність за використання хімічної зброї в Сирії.

Це завдає шкоди зусиллям з міжнародної консолідації щодо нерозповсюдження хімічної зброї. Це викликає серйозне занепокоєння з боку Європейського Союзу (ЄС). У зв'язку з цим ЄС висловлює жаль з приводу вето Росії", - йдеться у декларації.

В ЄС закликала Раду Безпеки продовжувати працювати над тим, щоб знайти згоду щодо продовження міжнародних розслідувань, щоб визначити відповідальних за використання хімічної зброї на основі ключових принципів, викладених в резолюціях Ради Безпеки ООН № 2235 (2015) та 2319 (2016).

"ЄС буде використовувати всі наявні в його розпорядженні засоби, щоб не було місця для безкарності, і щоб ті, хто, відповідальний за так дії, були у санкційному списку", - заявили в ЄС.

Нагадаємо, Росія в Раді Безпеки ООН заблокувала американський проект резолюції щодо продовження роботи спільного механізму ООН і Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) з розслідування випадків застосування хімзброї в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: