Ворожий акт: у Польщі прокоментували видворення історика з РФ

Понеділок, 27 листопада 2017, 13:45

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич вважає видворення історика Генрика Глембоцького з РФ ворожим актом щодо науковців, які вивчають радянський режим.

Про це він заявив у понеділок, коментуючи висилку Ґлембоцького з Росії, повідомляє "Польське радіо".

"Це відомий історик, який займався, зокрема, тематикою, пов’язаною з органами безпеки радянської держави, дуже глибоко вивчаючи той апарат, а тому, я думаю, що це ворожий акт щодо тих істориків (…), котрі показують рівень залежності та поневолення поляків Радянським союзом. Я так це пояснюю", – сказав Мацеревич.

"Це спроба сказати, що люди, котрі представляють у своїх працях огляд того, чим насправді була радянська тоталітарна система, є небажаними для росіян", – додав він.

Водночас міністр застеріг, що "може бути дуже багато різних інтерпретацій", зважаючи на подробиці цієї справи, яких він не знає.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала та видворила з країни історика Інституті національної пам’яті Польщі Генрика Глембоцького.

Повідомляється, що історик проводив дослідження польсько-російських відносин у ХIХ столітті.

Глембоцький повідомив, що у Росії він планував працювати до 10 грудня, проводячи дослідження в архівах для декількох публікацій, які він готував. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.