Європейська держава повністю заборонила продаж цигарок

Четвер, 9 листопада 2017, 15:24

Папа Римський Франциск наказав заборонити продаж цигарок і тютюну в магазинах безмитної торгівлі та супермаркетах Ватикану.

Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Голова прес-служби Святого Престолу Грег Бурк заявив, що Ватикан "не може співпрацювати з діяльністю, яка чітко шкодить здоров'ю людей".

За словами Бурка, з початку наступного року цигарки не будуть продаватися у Ватикані. Він зазначив, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я через куріння щорічно помирають понад 7 мільйонів людей.

"Незважаючи на те, що цигарки, що продаються працівникам та пенсіонерам у Ватикані за зниженою ціною, є джерелом доходів для Святого Престолу, жоден прибуток не може бути законним, якщо він ставить життя в небезпеку", - йдеться в повідомленні.

Він додав, що продаж великих сигар продовжуватиметься, оскільки їхній дим не вдихається.

За інформацією Associated Press, продаж цигарок приносив Ватикану близько 10 млн євро щороку і був другим за важливістю джерелом доходів після безмитного продажу пального.

Цигарки продавалися за зниженою ціною працівникам та пенсіонерам Ватикану. Співробітники Ватикану мали право купувати п'ять блоків цигарок на місяць.

Багато італійців просять своїх друзів, які не палять і працюють у Ватикані, купувати їм цигарки, оскільки вони коштують набагато менше, ніж в Італії, де тютюнові вироби обкладені великими податками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: