У Загребі вшанували генерала Праляка, на церемонії були міністри і генерали

фото
Вівторок, 12 грудня 2017, 10:51

У столиці Хорватії в понеділок відбулася церемонія вшанування пам'яті хорватського генерала Слободана Праляка, який помер після того, як випив отруту на засіданні суду в Гаазі.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Церемонія відбувалася у концертній залі імені Ватрослава Лисинського у Загребі. На ній були присутні кілька тисяч людей, включаючи двох хорватських міністрів, депутатів, генералів.

Вшанувати пам'ять генерала, якого багато хто в Хорватії вважає героєм, приїхали міністр оборони Дамір Крстічевич та міністр у справах сім'ї, ветеранів та солідарності Томо Медвед.

 

Багато хто у виступах повторив останні слова Праляка у суді: "Слободан Праляк не є військовим злочинцем. З обуренням я відкидаю ваш вирок".

У церемонії взяли участь декілька правих політиків і низка колишніх впливових чиновників - переважно з колишнього правлячого Хорватського демократичного союзу, а також багато генералів та інших офіцерів війни 1990-х років.

 

Нагадаємо, 72-річний Слободан Праляк помер у лікарні 29 листопада незабаром після того, як випив рідину зі склянки, оголосивши, що він не винний. Перед цим суд підтвердив його 20-річний термін за воєнні злочини в Боснії.

Ще задовго до самогубства Праляк передав родині закритий конверт з інструкцією відкрити його у разі раптової смерті.

У листі Слободан Праляк висловив побажання, щоб після смерті його тіло піддали кремації у присутності членів родини і найближчих друзів, а потім розвіяли попіл у Загребі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: