Німеччина вибачилась за неготовність впоратися з наслідками теракту в Берліні

Вівторок, 19 грудня 2017, 14:37

Німецький уряд визнав, що був не готовий впоратися з наслідками минулорічного теракту на різдвяному ярмарку в Берліні.

У річницю теракту, що забрав життя 12 людей, німецький міністр юстиції вибачився перед родичами жертв на сторінках німецького видання Der Tagesspiegel.

"Ми не були достатньо підготованими до наслідків для жертв цього терористичного нападу. За це ми можемо тільки вибачитися перед жертвами та тими, кому вдалось вижити. Залишається нескінченним завданням для політиків у демократичній конституційній державі вчитися на помилках та приймати нашу відповідальність перед жертвами терору", - написав міністр юстиції Хайко Маас.

Він запропонував створити урядовий координаційний відділ для покращення комунікації з жертвами нападів. Міністр також пропонує на законодавчому рівні забезпечити гарантії рівних компенсацій для жертв, незалежно від їхньої національності чи обставин теракту.

Раніше родини загиблих звинуватили німецький уряд у ненаданні своєчасної інформації та бездіяльності і скаржились, що їм надходили рахунки для проведення розтину жертв.

Нагадаємо, терорист Аніс Амрі, якому відмовили у притулку в Німеччині, торік 19 грудня скоїв наїзд на різдвяному ярмарку в Берліні. Загинули 12 людей. Відповідальність за напад взяло терористичне угруповання "Ісламська держава".

З того часу громадськість та медіа виявили серію помилок у роботі служб безпеки. Зокрема, щодо стеження за Амрі, який, на думку влади, становив суспільну небезпеку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: