У партії Меркель розкритикували Порошенка через боротьбу з корупцією

Середа, 20 грудня 2017, 09:35

Члени партії Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ельмар Брок та Норберт Реттген розкритикували президента України Петра Порошенка через недостатні зусилля у боротьбі з корупцією.

Про це вони заявили у коментарі німецькому виданню Bild.

Депутат Бундестагу та голова комітету з зовнішньої політики від ХДС у попередньому скликанні Норберт Реттген заявив, що Петро Порошенко має визначитися, "хоче він бути президентом чи олігархом - країна чи гроші".

Він підкреслив, що Україні потрібно вжити "рішучих кроків проти нестримної корупції. "І це починається з керівництва держави", - зазначив німецький політик. Разом з тим він додав, що Україна бореться із правом на самовизначення у війні з Росією, і це заслуговує солідарності та підтримки.

Депутат Європейського парламенту та інший представник ХДС Ельмар Брок критикує Порошенка через недостатні кроки у здійсненні антикорупційної політики. "Відсутнє ґрунтовне втілення антикорупційних заходів", - заявив Більд.

Особливо важливими з погляду Берліна є спроби тиску на НАБУ, зокрема, невдала спроба обмежити у парламенті незалежність бюро, яке видання називає "єдиною незалежною інституцією України".

Bild також повідомляє, що наступного тижня до Порошенка вилетить представник Німеччини та ЄС, щоб пояснити йому "всю серйозність ситуації". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.