Євросоюз висловив стурбованість загостренням ситуації на сході України

Четвер, 21 грудня 2017, 09:09

Гуманітарна ситуація та ситуації в галузі безпеки різко погіршилися на сході України, де спостерігається найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з лютого 2017 року.

Про це йдеться у заяві речниці Служби зовнішніх дій ЄС.

"Розміщення збройних сил у безпосередній близькості до житлових районів та обстріли критичної інфраструктури показують повну неповагу до життя людей", - йдеться у заяві.

У заяві міститься заклик дотримуватися режиму припинення вогню і вивести важке озброєння в контрольовані місця зберігання.

"Ми також ще раз підкреслюємо, що дуже важливим є забезпечення повного, безпечного та безперешкодного доступу для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і її технічного обладнання до всієї території, передбаченої її мандатом", - наголошують в ЄС.

У заяві наголошуються на важливості виконання Мінських угод усіма сторонами і міститься заклик до Росії використати вплив на сепаратистів у цьому відношенні.

ЄС вважає, що відкликання Росією свого контингенту з Об'єднаного центру контролю та координації (JCCC) матиме серйозні негативні наслідки для підтримання припинення вогню та стабілізації лінії контакту.

"Ми очікуємо, що обидві сторони вживатимуть усіх необхідних заходів, з тим щоб JCCC могла відновити свою критичну роль у вирішенні серйозних проблем безпеки на місцях", - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: