В РФ звинуватили Польщу у нав’язуванні конспірологічних версій Смоленської катастрофи

Четвер, 21 грудня 2017, 15:27

Росія вважає безпідставними звинувачення Польщі в приховуванні свідків, які можуть пролити світло на причини катастрофи літака президента Леха Качинського.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає РИА "Новости".

"Ми з жалем констатуємо стійке прагнення польської адміністрації нав'язувати всілякі конспірологічні версії катастрофи літака президента Польщі під Смоленськом .... Вся можлива інформація була передана польській стороні, вона доступна журналістам", - сказала Захарова.

За її словами, "кожен раз докладно реагувати і заново повторювати все, що було сказано після чергових інформаційних вкидань, ми не вважаємо за потрібне, в тому числі реагувати на спекуляції, нібито Росія вкриває важливих свідків, здатних пролити світло на нібито невраховані причини катастрофи" .

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що перетримуючи уламки Ту-154М, Росія дає підстави вважати, що вона у чомусь винна.

10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: