Посол Швейцарії: Корупція в Україні є перешкодою для іноземних інвесторів

Четвер, 21 грудня 2017, 15:59

Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Гійом Шойрер вважає, що корупція в Україні є серйозною проблемою для потенційних іноземних інвесторів.

Про це посол Швейцарії заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Корупція є проблемою. Факт, що немає дотримання верховенства права. Це ті два елементи, через які багато бізнесменів сумніваються, чи приїжджати в Україну. Вони готові мати справу з конкуренцією, з діловими проблемами, проблемами виробництва, але не з цими двома проблемами, і у них мало можливостей для позитивної взаємодії. І їм це не подобається, тому що вони в руках місцевої влади, або суддів, або інспекторів, або когось іще", - сказав посол. 

За його словами "основним завданням було б захистити компанії в Україні, після чого ви залучите нові".

Дипломат також повідомив, що неодноразово чув розповіді представників швейцарських компаній в Україні про випадки прямої та непрямої корупції.

"Одна компанія інвестує сотні тисяч доларів, а інша компанія інвестує 5 доларів. Умови нерівні. Таким чином, одна компанія отримує (і це непряма корупція) можливість для зниження ціни, тому що, ймовірно, вони платять пожежному інспектору гроші, щоб не мати належної протипожежної системи. І це те, що я почув від компаній", - розповів посол.

Він також додав, що зі схожими проблемами мають справу компанії не тільки зі Швейцарії, а й, наприклад, з України.

Нагадаємо, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон в інтерв’ю "Європейській правді" заявила, що в Євросоюзі очікують на більш фундаментальні зміни, особливо у боротьбі з корупцією в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: