Євродепутатка Ребекка Гармс: Сподіваюсь, Україна не втратить безвіз

Понеділок, 15 січня 2018, 12:36

Депутатка Європарламенту Ребекка Гармс сподівається, що Євросоюз не призупинить безвізовий режим для українців.

Про це Ребекка Гармс, які нині перебуває у Києві, заявила в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Мені шкода, що ЄС призупинив виплату макрофінансової допомоги Україні (600 мільйонів євро - Ред.) через проблеми у процесі реформ і невиконання умов, з приводу яких ми досягли домовленостей. Бо Україні потрібні гроші і фінансова підтримка, я бачу це і чую від людей. Я вважаю це хоча й сумним, проте необхідним кроком ЄС. Я сподіваюся, що на наступний період макрофінансової допомоги Україна виконає всі необхідні вимоги.

Щодо безвізового режиму, то справді його функціонування передбачає виконання деяких умов, які пов’язані з боротьбою з корупцією та певними реформами. Але я дуже сподіваюся, що того, чого ми досягли як свободи для українців в ЄС, ми не торкатимемося", - сказала вона.

За словами Гармс, вона разом з колегами з Європарламенту візьме участь у переговорах в Києві.

"Ми хочемо чітко пояснити, що саме має бути зроблено, щоб в Україні запрацював ефективний антикорупційний суд і як ми оцінюємо висновок Венеціанської комісії з цього приводу. Ми також хочемо зустрітися з генеральним прокурором і головою НАБУ.

Це не наше завдання судити про роботу цих інституцій, але ми хочемо, щоб всі зрозуміли, що ми  є надійними друзями, які підтримують усіх тих в Україні, хто бореться з корупцією", - відзначила вона.

Нагадаємо, раніше єврокомісар із питань міграції Дімітріс Аврамопулос заявляв, що Європейський союз не має наміру скасовувати безвізовий режим для українців, однак Україна має вдатися до негайних дій, аби втримати досягнуті антикорупційні результати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.