Німеччина занепокоєна ескалацією в Сирії через військові дії Анкари

Понеділок, 22 січня 2018, 18:32

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою, щоб висловити стурбованість з приводу ескалації на північному заході Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

"Міністр закордонних справ (Зігмар) Габріель щойно подзвонив своєму турецькому колезі Мевлюту Чавушоглу та висловив стурбованість з приводу ескалації ситуації на півночі Сирії та можливих гуманітарних наслідків для цивільного населення", - повідомив чиновник МЗС Німеччини.

За словами чиновника, обидві сторони погодилися, що сирійський політичний процес має бути продовжений в інтенсивному порядку.

Нагадаємо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Франція закликає невідкладно провести засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії, в тому числі через військову операцію турецьких військ в Сирії.

Сполучені Штати висловили стурбованість ситуацією на півночі Сирії, на територію якої увійшли турецькі війська, і закликають обидві сторони виявляти стриманість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.