Туреччина: операції в Сирії закінчаться, коли біженці повернуться додому

Вівторок, 23 січня 2018, 15:19

Військові операції Туреччини в Сирії закінчаться, коли 3,5 мільйона сирійських біженців з турецької території зможуть безпечно повернутися додому.

Про це заявив прес-секретар турецького президента Ібрагім Калін, повідомляє The Associated Press.

Президент Реджеп Таїп Ердоган провів сьогодні зустріч з питань безпеки з представниками силових відомств в Анкарі.

Калін заявив, що для цивільних осіб в Афріні, де турецькі війська минулого тижня почали військову операцію, проводиться робота з надання гуманітарної допомоги місцевим жителям.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу також сьогодні заявив, що його країна проводить широку гуманітарну кампанія для сирійців.

"Адже у моїй країні проживають 3,5 мільйона сирійських гостей, ми забезпечуємо притулок 235 тисячам людей в 21 таборі біженців", - сказав він.

Нагадаємо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Афрін був основним притулком для Робочої партії Курдистану з липня 2012 року, коли режим Башара Асада покинув місто без бою.

Анкара вважає курдську партію терористичною організацією і заявляє, що не допустить розширення контрольованих курдами територій..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: