Музей запропонував Трампу встановити в Білому домі золотий унітаз замість картини

фото
П'ятниця, 26 січня 2018, 13:07

Знаменитий Музей Гуггенхайма в Нью-Йорку відмовився позичити Білому дому картину Ван Гога, натомість запропонувавши встановити у резиденції Дональда Трампа золотий унітаз.

Про це повідомляє CNN.

Куратор Білого дому Донна Хаяші Сміт у вересні минулого року надіслала куратору Музею Гуггенхайма Ненсі Спектор електронного листа з проханням позичити для президентської резиденції полотно Ван Гога "Пейзаж зі снігом" (1888).

Спектор відповіла на прохання чемним "ні", однак натомість запропонувала повністю функціональний туалет з чистого 18-каратного золота. Унітаз під назвою "Америка", створений італійським митцем Мауріціо Каттеланом, був частиною інтерактивної експозиції музею протягом року.

 

Експонат, розташований у вбиральні на п’ятому поверсі музею, міг бути використаний за прямим призначенням будь-ким з відвідувачів.

Куратор Музею Гуггенхайма зазначила, що туалет доступний і, можливо, президент і перша леді будуть зацікавлені встановити його у Білому домі.

"Звісно, він дуже цінний і крихкий у певному сенсі, але ми готові надати всі інструкції зі встановлення і догляду", - додала вона.

У Білому домі не коментують ситуацію з картиною і унітазом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: