У Сирії загинули 59 цивільних за тиждень військової операції Туреччини - опозиція

П'ятниця, 26 січня 2018, 13:47

Опозиційні "Демократичні сили Сирії" заявили, що за перший тиждень військової операції Туреччини загинуло понад 100 мирних жителів та бійців на підконтрольній курдам території в районі Афрін.

Про це повідомляє The Associated Press.

У заяві "Демократичних сил Сирії" повідомляється про загибель 59 цивільних осіб та 43 бійців, у тому числі вісім жінок. 134 цивільні особи були поранені за тиждень військових зіткнень.

Зазначимо, що до складу "Демократичних сил Сирії" (SDF) входять курдські загони народної самооборони (YPG і YPJ), різні арабські опозиційні групи, які входять в Сирійську арабську коаліцію, а також ассирійські, вірменські і туркменські загони.

Як відомо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

"Операція на північному заході Сирії має на меті захистити кордони Туреччини, забезпечити безпеку і стабільність в регіоні. В рамках розпочатої операції "Оливкова гілка" будуть нейтралізовані бойовики PKK/KCK/PYD-YPG та ІДІЛ, а дружнє населення Афрін звільнено від тиску і утисків терористів", - заявили в Генштабі ЗС Туреччини.

Напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Туреччину обмежити застосування військової сили в північній Сирії.

Читайте також на сайті ЄвроПравди статтю: "Сирійська ставка Ердогана: чому Туреччина йде на конфлікт із союзниками".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: