Посол ЄС сподівається, що закон про реінтеграцію Донбасу полегшить життя всім українцям

Середа, 21 лютого 2018, 14:09

В ЄС сподіваються, що закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" полегшить життя усім громадянам України.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на брифінгу в Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується нового закону про реінтеграцію Донбасу, ми лише сподіваємося, що цей закон (закон про реінтеграцію Донбасу - Ред.)... полегшить життя усім українським громадянам по обидва боки лінії зіткнення", - сказав Мінгареллі.

Як повідомлялося, Верховна рада 18 січня ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". У другому читанні і в цілому президентський законопроект №7163 підтримали 280 депутатів.

Президент Петро Порошенко 20 лютого підписав цей закон, зазначивши, що він є рамковим і потребує подальшого законодавчого забезпечення.

Глава держави заявив, що закон про відновлення суверенітету на окупованій території Донбасу не порушує жодних міжнародних зобов'язань України, зокрема Мінських угод про врегулювання ситуації в регіоні.

Крім того, Порошенко зазначив, що закон кваліфікує РФ як державу-агресора, а також суттєво посилює правову базу застосування Збройних сил України та інших силових підрозділів для оборони України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: