У Німеччині оскаржують заборону на дизельні авто в містах, рішення відклали

Четвер, 22 лютого 2018, 17:23

Німецький суд відклав рішення про те, чи забороняти дизельні автомобілі в містах для зниження рівня забруднення повітря.

Про це повідомляє The Associated Press.

Федеральний адміністративний суд у Лейпцигу почав розглядати справу в четвер і, як очікувалося, винесе вердикт протягом декількох годин. Але судді заявили, що процес триватиме довше, і встановили дату 27 лютого для прийняття рішення.

Суд розглядає апеляцію двох німецьких федеральних земель щодо судових рішень нижчих судових інстанцій, згідно з якими заборона на дизельні авто буде ефективною, і її слід серйозно розглянути як засіб захисту громадського здоров'я.

Якщо судді відхилять апеляцію, десятки міст матимуть кілька місяців, щоб вжити заходи щодо усунення дизельних транспортних засобів з вулиць. Влада кількох міст назвала це "адміністративним кошмаром".

Початкова скарга були подана групою Environmental Action Germany, яка звинувачує уряд в тому, що інтереси автовиробників ставляться вище здоров'я людей.

"Ми очікуємо, що ми будемо захищені, що буде прийнято рішення, яке знизить викиди до такого рівня, який забезпечить нам здорове життя", - сказав Аксель Фрідріх, представник групи.

Німецький виробник автомобілів Volkswagen три роки тому був звинувачений в тому, що використовував в автомобілях програмне забезпечення для обману під час вимірювання рівня дизельних викидів в США.

Компанія отримали величезний штраф, але уряд Німеччини утримався від покарання концерну, який є найбільшим роботодавцем в країні і частково належить федеральній землі Нижня Саксонія.

Чиновники також заявлять, що заборона може паралізувати роботу автобусних компаній, служби збору сміття та торговців, які здебільшого використовують дизельні транспортні засоби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: