Комітет ООН закликав Іспанію заборонити дітям відвідувати кориду

Четвер, 8 лютого 2018, 18:58

Комітет ООН закликав Іспанію заборонити дітям відвідувати бої биків та школи кориди, заявивши, що їх потрібно захищати від "шкідливих наслідків" цієї практики.

Про це повідомляє The Guardian.

Комітет ООН з прав дитини заявив, що його турбує вплив, який кориди можуть мати на дітей віком до 18 років, коли вони відвідують бої биків чи навчаються кориді.

"Щоб уникнути шкідливого впливу боїв биків на дітей, комітет рекомендує державі-учасниці заборонити участь дітей віком до 18 років у боях биків та заборонити їм бути глядачами кориди", - йдеться у заключних висновках комітету.

Комітет повідомив, що він стурбований рівнем насильства в 55 школах биків в Іспанії. Комітет також цікавиться, чи розглядав іспанський уряд питання про заборону участі дітей у цих школах та у відвідинах боїв.

Іспанська делегація повідомила експертам, що проведення кориди окремо регулюється урядами автономних районів Іспанії. Також діти віком старші 14 років можуть отримати практичні уроки в школах кориди. Разом з тим кожна школа кориди і автономний уряд мають свої власні правила, що регулюють кориду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: